Benefietgala Hart voor Vrouwen & InnerWheel

Stichting Hart voor Vrouwen / InnerWheel Nederland
START
16
October 2023
09:00 AM CEST
END
09
November 2023
10:45 PM CET

About Our Auction

De opbrengst van de gala-avond zal ten gunste komen van innovatief onderzoek naar de invloed van stress en psychosociale problemen op hart- en vaatziekten bij vrouwen.

We zien de afgelopen jaren steeds vaker bepaalde typen hartinfarcten bij (jonge) vrouwen, waar stress-gerelateerde factoren een belangrijke rol spelen. Ook zijn stress en een te hoge bloeddruk van invloed op hartritmestoornissen, die zeer impactvol zijn in het leven van vrouwen.

Genoeg redenen op dit thema centraal te stellen op deze avond en meer innovatief onderzoek te doen hoe we de rol van stress op hartklachten bij vrouwen kunnen verminderen.


About Stichting Hart voor Vrouwen / InnerWheel Nederland

Hart voor Vrouwen is opgericht door Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan het Radboudumc Nijmegen. Sinds begin 2014 zet de stichting zich in voor multidisciplinair onderzoek gericht op hart- en vaatziekten bij vrouwen. Onderzoek is hard nodig omdat hart- en vaatziekten zich vaak anders uiten bij vrouwen dan bij mannen, maar in de medische wereld is dit niet altijd bekend.

Inner Wheel is een serviceclub welke zich kenmerkt door persoonlijk verbinden, sociaal bewogen en internationale betrokkenheid. Inner Wheel Nederland heeft serviceclubs in meer dan 100 landen, is verdeeld over 5 continenten en heeft meer dan 100.000 leden. Inner Wheel Nederland heeft Hart voor Vrouwen gekozen als het Nationaal Service Project voor drie jaar.

Learn More